loading...

اس ام اس , جوک , عکس طنز

اس ام اس,جوک,اس ام اس عاشقانه,اس ام اس جدید,اس ام اس خنده,جوک جدید,عکس طنز,اس ام اس تنهایی,فال حافظ,بازی آنلای,طنز,خنده

محمدحسین
بازدید : 155
/ زمان : 11:57:

مورچه‌ ها کلنی‌ شان را به وسیله همین بوسه یا درست تر بگوییم فرایندی به نام “تروفالاکسیس” که مانند بوسه به نظر می‌رسد، به طور شگفت انگیزی کنترل می‌کنند!با مجله اینترنتی چفچفک همراه باشید.
بقای کلنی مورچه‌ ها به صمیمت بین اعضا وابسته است. هر مورچه ای که در کلنی زندگی می‌کند مانند یک سلول است و کلنی مانند بدن. پس همکاری و هماهنگی بین هر عضو کلنی بسیار مهم است. دانشمندان به تازگی کشف کرده اند که برقراری ارتباط مورچه‌ ها با هم، و یا حتی رای گیری، به وسیله تبادل مایع موجود در دهان مورچه‌ها صورت می‌گیرد! فرایندی که به نظر ما شبیه به بوسه می‌آید.

این فرایند که به نام تروفالاکسیس شناخته می‌شود در میان حشراتی که زندگی اجتماعی دارند معمول است. اکولوژیست دانشگاه سوئیس و نویسنده ارشد مطلالعات جدید، لورنت کلر، می‌گوید: “در طی فرآیند تروفالاکسیس غذا بین افراد بالغ و مورچه‌ های در حال رشد رد و بدل می‌شود. همچنین به این طریق یک شبکه رد و بدل کردن اطلاعات در کلنی مورچه‌ ها وجود دارد که باعث می شود همه اعضا بتوانند با هم ارتباط داشته باشند”.

همانطور که کلر و دیگر همکارانش در مجله “ال لایف” گزارش دادند، تروفالاکسیس یک روش برقراری ارتباط هم هست. مورچه‌ ها از روی بو یکدیگر را می‌شناسد و با هم ارتباط برقرار می‌کنند، اما با این حال به نظر می‌رسد رد و بدل کردن بزاق دهان هم نقش کلیدی در این مقوله بازی کند و به مورچه‌ها این امکان را بدهد که کلنی‌شان را به طرز باور نکردنی اداره کنند.

پروفسور ریچارد بنتون، همکار نویسنده می‌گوید: “خیلی از محققان تروفالاکسیس را تنها روشی برای رد و بدل کردن غذا دانستند. اما ما مشاهده کردیم مورچه‌ها در دیگر مسائل هم از تروفالاکسیس استفاده می‌کنند. مثلا زمانی که یک مورچه با شریکش شروع به ساختن لانه می‌کند. در این زمان بود که ما در صدد بررسی آن برآمدیم تا بررسی کنیم که آیا در طی فرایند تروفالاکسیس مورچه‌ها از طریق بذاق‌شان ملکول‌ های دیگری، غیر از غذا، برای فرستادن پیامی شیمیایی با همدیگر رد و بدل می‌کنند یا خیر”.

دانشمندان مایعات موجود در دهان مورچه‌ های فلوریدایی را برای آنالیز استخراج کردند. آنها انواع زیادی پروتئین‌های مختلف در این مایعات یافتند. این پروتئین‌ها شامل پروتئین‌ هایی که به نظر می‌رسید در تنظیم رشد مورچه‌ ها نقش داشته باشند، هیدروکربن، میکرو آر ان ای و یک هورمون جوانی که در تنظیم رشد، تولید مثل و رفتار حشرات نقش دارد، هم بودند.

احتمال دگردیسی لاروهایی که توسط این مورچه‌ها تغذیه می‌شدند، و تبدیل شدنشان به کارگرهایی تنومند دو برابر بیشتر از بقیه بود. هورمون‌ های یافت شده در مایعات دهان مورچه‌ ها باعث می‌شود مورچه‌ها در بزرگسالی سالم بمانند. این هورمون‌ها باعث می‌شود مورچه‌های بالغ کلنی قوی تشکیل دهند و بر آن مدیریت و کنترل داشته باشند.

لی بوئوف اولین نویسنده این مطالعه جدید می‌گوید: “این تحقیقات نشان می‌دهد هورمون‌ های جوانی و دیگر مولکول‌هایی که از طریع این مایعات دهان به دهان منتقل می‌شوند به مورچه‌ها این اجازه را می‌دهد که به صورت جمعی، همه با هم تصمیم بگیرند چگونه کلنی‌شان را توسعه دهند. پس زمانی که مورچه‌ها دارند به لاروهاشان غذا می دهند، تنها به آنها غذا نمی‌دهند؛ آنها دارند برای کلنی‌شان رای گیری می‌کنند، رشد را تنظیم می‌کنند و اعضا را تشویق می‌کنند تا بر نسل بعد تاثیر و نفوذ داشته باشند”.

همراه با پروتئین رشد و هورمون جوانی، محققان همچنین مواد شیمیایی و مولکول‌ هایی مرتبط با پیام‌ رسانی را در مایعات دهان مورچه‌ها پیدا کردند که به آنها کمک می‌کند جفت خود را پیدا کنند. مواد شیمیایی دیگری در این مایعات وجود دارد که بوی خاص یک کلنی مربوط به آن است و به اعضای یک کلنی اجازه می‌دهد دوست را از دشمن تشخیص دهند.

لی بوئوف می‌گوید: “تحقیقات ما نشان داد مایعاتی که مورچه‌ها به وسیله دهان‌ شان رد و بدل می‌کنند چیزی بیشتر از غذا و آنزیم‌های گوارشی است. این کشفیات نشان داد که تروفالاکسیس یک کانال برقراری ارتباط خصوصی است که مورچه‌ها از آن برای اداره کردن و هدایت کردن رشد نوزادان‌شان استفاده می‌کنند، درست مانند شیر در پستانداران.

کشفیاتی مانند این به ما نشان می‌دهند دانش ما درباره جامعه مورچه‌ها کم است. فاش شدن رازهای مورچه‌ها می‌تواند مزایای زیادی برای ما داشته باشد، چرا که آنها همواره الهام بخشی قوی برای بیومیمیکری بوده اند.

خانه - مجله اینترنتی فوت و فن | Footofan.com : سایت سرگرمی چفچفک

الهام صفوی مجری معروف با تغییر پوشش جنجالی شد!
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 368

آمار سایت
  • کل مطالب : 3689
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 30
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 1406
  • بازدید کننده امروز : 1,342
  • باردید دیروز : 349
  • بازدید کننده دیروز : 348
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 2475
  • بازدید ماه : 9061
  • بازدید سال : 178688
  • بازدید کلی : 704335
  • کدهای اختصاصی